Ind- og udflytning

Indflytning

I forbindelse med en indflytning afholdes et indflyttersyn, hvor viceværten viser lejligheden frem, giver praktiske oplysninger og udleverer nøgler.

Lejligheden overdrages til indflytteren med nyistandsatte lofter og vægge. Kun hvor der efter foreningens skøn har været behov for det, vil træværk, inventar og gulve være istandsat.

Indflytteren må acceptere, at lejligheden, dens træværk, inventar og tekniske installationer bærer præg af det slid, der må anses for rimeligt i forhold til byggeriets alder. Det må også accepteres, at malet inventar og træværk kan fremtræde i farver, som ikke nødvendigvis falder i indflytters smag.

 

Indflytning sker den 1. eller den 15. Falder den 1. eller den 15. i en måned på en lørdag, søndag eller helligdag, udsættes indflytningsdagen til den førstkommende hverdag.

Istandsættelse i forbindelse med fraflytning

Lejemålet stilles i ryddet stand til rådighed for istandsættelse senest 2 uger før det tidspunkt, hvortil lejemålet er opsagt. Fraflytter skal betale leje med videre i opsigelsesperioden, selv om fraflytter skal flytte ud senest 2 uger før lejemålet er opsagt.

Fraflytningssyn

Ved fraflytning bliver lejligheden synet af Boligforeningen. Fraflytter opfordres til at deltage i synet. På synsrapporten opdeles fraflytters andel af udgifterne i henholdsvis Normal istandsættelse og Misligholdelse. Normal istandsættelse er maling af vægge og lofter. 

Økonomi ved fraflytning
Afdelingen overtager gradvist udgiften til den normale istandsættelse ved fraflytning. Når du har boet i lejligheden i cirka ni år, skal du ikke længere selv betale for Normal istandsættelse ved fraflytning, det vil sige for maling af vægge og lofter.


Er der andet end vægge og lofter, der trænger til vedligeholdelse, og har du ikke gjort grundigt rent, før du afleverer din bolig, kommer du til at betale for såkaldt Misligholdelse. Klik her for at læse om lejers pligt til at vedligeholde sin bolig i boperioden.

Fraflytter skal betale for misligholdelse af lejemålet, men ikke for almindelig slid og ælde i lejemålet. Forskellen kan du læse mere om i boligforeningens Vedligeholdelsesreglement.Du kan finde det reglement i linket oven over om vedligeholdelse af et lejemål i boperioden. 

Et eksempel
Når du har boet i lejligheden fire år = 48 måneder, betaler afdelingen 48 % af udgifterne til den normale istandsættelse. Afdelingen overtager forpligtelsen med 1% pr. måned. 

Åbningstider:

Mandag kl. 9-11 og 13-14.30

Tirsdag kl. 14-17

Onsdag LUKKET

Torsdag kl. 9-11 og 13-14.30

Fredag kl. 9-11

​​

Påske og jul/nytår:

De tre hverdage før Skærtorsdag
og i hverdagene mellem jul og nytår har vi åbent på kontoret mellem kl. 9-11.

Har du nogle spørgsmål udfyld nedenstående formular.

 
 
 
 
 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Hadsten Boligforening

Søndergade 35,

8370 Hadsten

Tlf.: 87 61 36 00

E-mail: mail@bohadsten.dk

CVR: 22804316